Версай ще отвори отново частните покои на кралица Мария-Антоанета като част

...
Версай ще отвори отново частните покои на кралица Мария-Антоанета като част
Коментари Харесай

Частните покои на Мария Антоанета отново са достъпни

Версай ще отвори още веднъж частните палати на кралица Мария-Антоанета като част от продължаващите празненства по случай 400-годишнината на замъка.

Това разкри Агенция Франс Прес.

Възстановените апартаменти ще бъдат отворени за гости на 20 юни и ще разполагат със 100 кв. м първокласно жилищно пространство, където последната кралица на Франция е играла с децата си и е приемала другари.

Това е заключителната част от реставрацията на " Хамлет " и " Трианон " на кралицата - серия от вили и къщи за бягство, построени настрана от главния замък.

Тя дава " ново схващане за историята, с този абсурд сред обществения и частния живот, етикета и интимността, едно извънредно резюме на историята в границите на няколко квадратни метра ", споделя Катрин Пегард, която ръководи двореца.

Дворецът, който предходната година е посрещнал близо седем милиона гости, датира от края на 1623 година, когато крал Луи XIII нарежда разширението на дребна ловна хижа на повърхност от 800 хектара.

" Тази годишнина има за цел най-много да изрази приемствеността на историята във Версай през последните 400 години и да покаже, че ще продължим да отваряме и възвръщаме (части от двореца) и да ги съживяваме ", сподели Пегард.

Дворецът приготвя и нова изложба, отдадена на историята му, която ще бъде открита през септември.

" Във Версай работата в никакъв случай не свършва ", сподели Пегард, който е управлявал редица реставрации, откогато пое поста през 2011 година

Сред тях са фонтанът Buffet d`eau, жилищата на сина на Луи XV, дофина Луи-Фердинан, както и тези на обичаната му държанка Жана Беку или мадам Дю Бари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР